Geheel verzorgde tour voor de hele familie

CubaGeheel verzorgde tour voor de hele familie

Avontuur
Deze reis is gemaakt voor families met actieve kinderen. We bezoeken de klassiekers zoals Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad en een leuk strand op het einde. Maar we doen dit met allemaal leuke activiteiten zoals wandelingen door de natuur, we bezoeken dolfijnen en een krokodillenfarm, op vele plekken kunnen we zwemmen, vaak in natuurlijk water. Deze tour is volledig begeleid door een Engelstalige gids/chauffeur. Mits de tour volledig exclusief is, kunt u daar afspreken met de gids en extra bezoekjes toevoegen naar uw interesses.
Reisideeën aangeraden door
Johan Lokale*r Cuba Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.690
Reisprogramma

Aankomst in Havana

Dag 1: Aankomst in Havana

Welkom door vertegenwoordiger en transfer naar Havana waar u logeert in het familiale hotel Villa Teresa. Dit klassieke huis ligt in een rustige woonwijk boven de stad en heeft een zwembad. Accommodatie: Villa Teresa (Havana)
Plaats:
Havana

Ongelooflijk Havana

Dag 2: Ongelooflijk Havana

Na het ontbijt komt onze Engelstalige gids u om 9.30 uur ophalen voor een 3 uur durende tour door de wijken Vedado, Centro Havana en Miramar in een heuse Amerikaanse slee uit de jaren 50 zonder dak. U waant zich een echte bewoner van het Havana van de jaren 50. U krijgt een typische Cubaanse lunch voor de eerste kennismaking met de Creoolse keuken. Het kader is een koloniaal pand op de Plaza de Armas, het historische centrum van de stad. Vervolgens wandelt u met de gids door de kleine straatjes en pleintjes van Oud Havana. Hij leert u de kleine hoekjes kennen en geeft u echte inside-informatie. U rijdt terug naar het hotel in een lokale coco-taxi. Accommodatie: Villa Teresa (Havana)
Plaats:
Havana

Vrije dag in Havana

Dag 3: Vrije dag in Havana

Vrije dag. U kunt gebruikmaken van het zwembad van het hotel of de stad intrekken. De gids kan u de dag ervoor ideeën geven. Accommodatie: Villa Teresa (Havana)
Plaats:
Havana

Via Soroa naar Viñales

Dag 4: Via Soroa naar Viñales

Vandaag vertrekken we met onze gids/chauffeur en SUV naar de regio van Viñales. Onderweg bezoeken we de waterval van Soroa en de lokale orchideeëntuin. In de namiddag gaan we verder naar Viñales. Hier zien we de vallei vanaf het uitzichtpunt Los Jazmines.
Plaats:
Viñales

Te paard door de vallei

Dag 5: Te paard door de vallei

Vandaag doen we een leuke tocht te paard door de vallei met de gids, waarbij we de boeren thuis opzoeken die ons vertellen over hun leven en het werk op het veld. Overal is er groen, vogels en prachtige zichten op de mogotes of kleine bergen. We eindigen de wandeling in de organische boerderij Finca Paraiso. Hier worden alle gewassen geteeld zonder gebruik van chemische producten. We hebben er een onvergetelijke lunch met prachtige zichten over de vallei. In de namiddag doen we een canopy tour over de bomen met mooie zichten op de vallei.
Plaats:
Viñales

Varkensbaai

Dag 6: Varkensbaai

Vandaag vertrekken we op tijd (8.00 uur) en rijden dan naar het centrum van het eiland. We bezoeken op het schiereiland Zapata een heuse krokodillenfarm. We zien hoe de dieren worden gekweekt op wetenschappelijk verantwoorde wijze voor het in stand houden van de soort in het naburige moerasgebied. We rijden verder naar Cueva de los Peces, waar u kunt snorkelen in de zee of in een cenote. We logeren in een huis op het strand van Playa Caleton. Accommodatie: Villa Paraiso (Playa Caleton)
Plaats:
Varkensbaai

Baden in een cenote en in de voetsporen van Che Guevara

Dag 7: Baden in een cenote en in de voetsporen van Che Guevara

We beginnen met een leuke wandeling te maken door de natuur van de regio. De wandeling eindigt bij een cenote in het midden van de bossen waar we kunnen zwemmen in het natuurlijke water. In de namiddag rijden we verder naar Santa Clara. Hier bezoeken we het mausoleum en museum van de historische held van de Cubaanse Revolutie, Ernesto Che Guevara. Accommodatie: Los Caneyes (Santa Clara)
Plaats:
Varkensbaai,Santa Clara

Dolfijnen en de steden Cienfuegos en Trinidad

Dag 8: Dolfijnen en de steden Cienfuegos en Trinidad

We rijden naar Cienfuegos waar we op tijd zijn voor de ochtendshow met de dolfijnen. Vervolgens gaat u met de dieren zwemmen in het natuurlijke water van de zee. De trainers geven de kinderen en ouders de mogelijkheid spelletjes te doen met de dieren in het water. We rijden verder naar de stad Cienfuegos waar we een bezoekje brengen aan het centrum en de wijk Punta Gorda. In de namiddag rijden we door naar Trinidad. Dit koloniale stadje is echt een leuke plek met een zeer geanimeerd historisch centrum. We logeren in een strandhotel bij het strand van Trinidad in all-inclusive. Costasur of Memories Trinidad del Mar (Trinidad)
Plaats:
Cienfuegos,Trinidad

Zwemmen in watervallen en in de Caraïbische Zee

Dag 9: Zwemmen in watervallen en in de Caraïbische Zee

We trekken de bergen in van de Escambray in het achterland van Trinidad. Hier maken we een stevige wandeling die ons bij de watervallen brengt waar u in kunt zwemmen. Overal is er weelderige tropische natuur en we zien hoe de lokale mensen in de bergen leven. Op de terugkeer passeren we het strand van Trinidad aan de Caraïbische Zee voor een warme duik in het heldere water. 's Avonds kunnen we genieten van de voorstellingen van live muziek in de straten van Trinidad.
Plaats:
Topes de Collantes

Via Remedios naar het paradijs

Dag 10: Via Remedios naar het paradijs

We vertrekken via de Vallei van de Ingenios naar Remedios. Dit koloniale dorpje heeft een prachtige kerk en heeft echt dat typisch provinciale sfeertje van het binnenland van Cuba. We rijden vervolgens op een weg die gemaakt is door de zee, tot we aankomen op het eiland Cayo Santa Maria. Hier begint ons strandverblijf in het 5-sterren all-inclusive hotel. Accommodatie: Paradisus Los Cayos (Santa Maria)
Plaats:
Cayo Santa Maria

All-inclusive genieten in uw 5* hotel in Cayo Santa Maria

Dag 11 tot 13: All-inclusive genieten in uw 5* hotel in Cayo Santa Maria

Alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. Met het animatieprogramma hoeft u zich niet te vervelen. En naast het zwembad is er ook nog een heerlijk strand. Accommodatie: Paradisus Los Cayos (Santa Maria)
Plaats:
Cayo Santa Maria

Transfer naar de luchthaven van Havana

Dag 14: Transfer naar de luchthaven van Havana

Een taxi haalt u op tijd op voor de 5 uur durende rit naar de luchthaven van Havana.
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.690 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Cuba volgens uw wensen